Ga naar de inhoud

Voor 1 mei 2024 laten wij u met een brief weten wat uw nieuwe huur is. U betaalt deze nieuwe huur vanaf 1 juli 2024. In dit nieuwsbericht vindt u meer informatie over uw nieuwe huur vanaf 1 juli 2024.

Met hoeveel procent verhoogt Beter Wonen de huurprijzen?
Wij verhogen de huurprijzen als volgt:

  • Woningen met een huurprijs tot en met € 879,66 krijgen een huurverhoging van 5,8%. In veel gevallen is de huurverhoging lager dan 5,8%, bijvoorbeeld omdat de maximale huurprijs voor de woning is bereikt. Al met al komt dit neer op een gemiddelde huurverhoging van 4,97%.
  • Woningen met een huurprijs vanaf € 879,67 krijgen een huurverhoging van 5,5%.
  • Zestien woningen met een kale huur onder € 300,00 krijgen een huurverhoging van € 25,00.

Wanneer ontvang ik de brief met de aanpassing van de huurprijs?
Voor 1 mei ontvangt u de brief met de aanpassing van de kale huurprijs. In deze brief leest u waar de huurprijs uit bestaat. Ook ziet u wat uw nieuwe kale huurprijs is en wat de nieuwe servicekosten zijn. Uw nieuwe huur gaat in vanaf 1 juli 2024. Let op: de afrekening van de servicekosten ontvangt u later van ons. Wij sturen de afrekening van de servicekosten apart met een uitleg van de nieuwe voorschotten. De afrekening ontvangt u voor 30 juni 2024.

Waarom verhoogt Beter Wonen de huurprijzen?
Betaalbaarheid is een belangrijk uitgangspunt voor ons. Tegelijkertijd hebben wij genoeg middelen nodig om woningen te onderhouden en te verduurzamen en om woningen te bouwen. Ook is er geld nodig voor andere zaken, zoals belastingen en rente. Om deze kosten te betalen, verhoogt Beter Wonen de huurprijzen. Hierbij houden we oog voor de betaalbaarheid van woningen.

Waar kan ik de Huurkrant 2024 vinden?
De Huurkrant 2024 ontvangt u gratis van ons bij de brief over de aangepaste huurprijs. Ook is de Huurkrant 2024 te vinden via deze link. Dit is de digitale versie van de Huurkrant 2024. In de Huurkrant leest u meer over de aanpassing van de huurprijs en andere huurderszaken (onder andere hoe u bezwaar kunt maken tegen de aanpassing van de huurprijs).

Waar kan ik terecht als ik mijn huur niet kan betalen?
Wij begrijpen dat u zich zorgen maakt over de stijgende kosten. Lukt het niet meer om uw huur te betalen? Neem dan contact op met ons via (0546) 54 64 64 of info@beterwonen.nl. Wij proberen altijd om samen met u goede afspraken te maken over het betalen van de huur. Ook voor andere vragen kunt u ons bereiken.