Ga naar de inhoud

Het is u vast niet ontgaan: het grondwater staat erg hoog. De oorzaak hiervan is de hevige regenval van de laatste tijd. Dit is niet alleen te zien in rivieren, beken en kanalen, maar het water bereikt inmiddels ook onze kelders en huizen. De grond is namelijk verzadigd, dus het water zakt niet meer weg. De grondwaterstand blijft momenteel stijgen, want het regenseizoen is nog niet voorbij.

Wateroverlast door het stijgende grondwater
Helaas kan hierdoor wateroverlast ontstaan, vooral in kelders en kruipruimten. Ook worden er veel lekkages gemeld, door verstopte dakgoten en regenpijpen. Het water zoekt immers altijd een weg naar het laagste punt. Er zijn momenteel door de hele stad veel kelders die vol water staan. Het leegpompen van kelders heeft in dit geval geen zin en doen wij dan ook niet, omdat het grondwater hoger staat dan de bodem van de kelder. Op veel plaatsen staat het grondwater 50 centimeter onder het straatniveau. 

Wat kunt u zelf doen?
Staat er een laag water in uw kelder of kruipruimte als gevolg van de grondwaterstand? Dan kunt u het water zelf met een emmer weg scheppen. Vervolgens is het afwachten tot het grondwaterpeil weer daalt.

Wij vragen uw begrip en geduld
Ontstaat er een gevaarlijke situatie (zoals kans op kortsluiting) of een lekkage? Wij vragen u om dit bij ons te melden. Ook vragen wij uw begrip en geduld. Wij doen er, samen met onze partners en aannemers, alles aan om overlast zo veel mogelijk te voorkomen en op te lossen. Het melden van een reparatieverzoek doet u per mail via info@beterwonen.nl of telefonisch door te bellen met (0546) 54 64 64. Mijn Beter Wonen is tijdelijk niet te gebruiken.