Het is al weken erg mooi weer in Nederland. Om de warme dagen door te komen, hebben veel mensen een zwembadje opgezet in de tuin. Het water zorgt natuurlijk voor heerlijke verkoeling, maar kan ook leiden tot overlast. Wanneer u bijvoorbeeld water uit het zwembadje laat lopen, is het belangrijk om rekening te houden met uw buren en omgeving. U bent namelijk altijd verantwoordelijk voor goed buurmanschap.
Ons beleid
Ons beleid op het afvoeren van water is duidelijk. Ten eerste is het verboden om chloorhoudend water af te voeren in de tuin. Chloorhoudend water mag alleen worden afgevoerd via het rioolstelsel. Maak hierbij gebruik van uw eigen rioolopening (bijvoorbeeld een afvoer in de tuin). Ten tweede verwachten wij van onze huurders dat zij geen overlast veroorzaken voor hun buren en omgeving tijdens het afvoeren van water. Zorg ervoor dat uw water niet in de (moes)tuin van iemand anders belandt of dat het water in paden of op straten terechtkomt.
Goed buurmanschap
Wanneer wij meldingen krijgen over overlast, zullen wij mensen (blijven) aanspreken op goed buurmanschap. Wij vinden het namelijk belangrijk dat iedereen rekening houdt met elkaar en dat mensen fijn kunnen samenleven. Wanneer u overlast ondervindt van uw buren die water afvoeren, kunt u zelf ook een paar dingen doen:
- Ga altijd eerst zelf in gesprek met uw buren. Probeer op een duidelijke en nette manier uit te leggen waarom u last heeft van de waterafvoer. Probeer samen met uw buren tot een oplossing te komen, bijvoorbeeld door uw buren te vragen om het water af te voeren via een tuinslang.
- Wijs uw buren op handige tips om (zwembad)water op een goede manier af te voeren. Kijk bijvoorbeeld eens op deze website voor goede tips.
- In het uiterste geval kunt u onze wijkbeheerders benaderen voor vragen of problemen.
Wij hopen dat u nog even kunt blijven genieten van het mooie weer. En wanneer u eventueel (zwembad)water afvoert, houd dan altijd rekening met uw buren en omgeving.