Let op: Er zijn misleidende websites die woningen van ons en andere woningcorporaties te huur aanbieden. Deze websites maken misbruik van woningzoekenden. Wij bieden onze woningen alléén aan via WoningHuren.nl.
Ga naar de inhoud

Misschien heeft u het al gezien: wij zijn aan het bouwen op de grond aan de Parallelweg/Appelstraat, tegenover het centraal station. Er komen 18 eengezinswoningen in drie blokken: één blok van vier eengezinswoningen, één rij van tien eengezinswoningen en vier eengezinswoningen in de vorm van een pakhuis. De werkzaamheden zijn gestart in april, en de woningen worden naar verwachting in de zomer van 2025 opgeleverd. We vertellen graag wat meer over dit mooie project.

Over de woningen
Bij de woningen wordt een gezamenlijke binnentuin aangelegd. De bergingen bevinden zich onderin de 'pakhuis'-woningen. Alle woningen hebben een open keuken, drie slaapkamers en, afhankelijk van het type woning, een vaste trap of vlizotrap naar de derde verdieping. Uiteraard worden alle woningen gasloos opgeleverd.

Er wordt parkeergelegenheid gecreëerd voor 25 auto's rondom de gezamenlijke binnentuin voor de toekomstige bewoners. Wij voeren dit project samen uit met hoofdaannemer Bramer, Loohuis Installatiegroep en partner Su-VC (Suijkerbuijk Vastgoed Consultancy).

Een bijzonder ontwerp
Berjan, Projectmanager bij Su-VC, vertelt enthousiast: “Ik ben vooral heel benieuwd naar de pakhuiswoningen aan de kant van het spoor. De gezamenlijke binnentuin is goed voor de leefbaarheid in de wijk, en we hopen dat de tuin de bewoners straks echt met elkaar verbindt.” Er is voor een gezamenlijke tuin gekozen omdat er een wadi geplaatst wordt. Een wadi (afkorting voor Water Afvoer Drainage en Infiltratie) is een groene ‘greppel’ die wateroverlast voorkomt. Berjan: “Er is weinig ruimte over voor een eigen tuin, dus dan is een gezamenlijke binnentuin een mooie oplossing.” Projectleider Vastgoed Sten van Beter Wonen voegt toe: “We gaan ervan uit dat mensen zich straks samen verantwoordelijk voelen voor de tuin.” Over de woningen vertelt hij trots: “De woningen worden heel mooi, ruim en van hoog niveau. Er staat écht iets straks! De plafonds van de begane grond in de pakhuiswoningen zitten op bijna vier meter hoogte, en dat is wel heel bijzonder.”

Sociale huur en middenhuur
De huurprijs van de woningen komt boven de sociale huurgrens te liggen (middenhuur). Sten legt samen met Peter, Adviseur Vastgoedsturing bij Beter Wonen, uit waarom. “We hebben lang niet nieuwgebouwd in het wat duurdere segment”, begint Sten. “Na de nieuwbouwprojecten Oxford en Manchester in de binnenstad hebben we ons gefocust op nieuwbouw van betaalbare sociale huurwoningen (Witvoetenstraat, Gravenstraat, Frans Halsstraat).” Peter vult aan: “De regering heeft woningcorporaties gevraagd om zich bij het bouwen van nieuwe woningen, naast sociale huur, ook op de middenhuur te richten. Dit is goed voor de doorstroming van bewoners en voor diversiteit in de wijken. De tekorten op de woningmarkt zijn namelijk niet alleen in het goedkopere deel zichtbaar, maar ook in het middensegment. Dit nieuwbouwproject is een goede aanvulling op de woningen die we al hebben, en voor Kerkelanden een mooie stap.”

Jouw nieuwe woning?
Beter Wonen biedt de woningen enkele weken voor de oplevering in de zomer van 2025 aan via WoningHuren.nl. Ben je geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning op de Kerkelanden, en sta je ingeschreven bij WoningHuren.nl? Dan kun je volgend jaar reageren! Meer informatie over dit project lees je op de website van Beter Wonen.