Let op: Er zijn misleidende websites die woningen van ons en andere woningcorporaties te huur aanbieden. Deze websites maken misbruik van woningzoekenden. Wij bieden onze woningen alléén aan via WoningHuren.nl.
Ga naar de inhoud

Vandaag is het Duurzame Dinsdag, een dag waarop we extra aandacht geven aan wat we kunnen doen om het milieu te helpen. Bij Beter Wonen zijn we trots op onze huurders die goed nadenken over hoe ze in hun huis energie kunnen besparen. We willen graag een paar verhalen delen van bewoners die laten zien dat kleine aanpassingen veel kunnen betekenen.

Veel huishoudens in Almelo hebben hoge energiekosten
In Almelo hebben helaas veel huishoudens moeite om hun energierekening te betalen. Uit een onderzoek van het CBS en TNO blijkt dat in onze stad 16,3 procent van de huishoudens in een huis woont dat veel energie verbruikt. Deze mensen hebben vaak minder mogelijkheden om hun huis zuiniger te maken, en moeten soms wachten op een verduurzamingsproject. Toch laten de verhalen van onze huurders zien dat je met kleine stapjes al verschil kunt maken.

Kleine aanpassingen, groot verschil
Een van onze huurders vertelt: "We hebben infraroodpanelen in de woonkamer waar we extra mee verwarmen. Ook vangen we het koude water op dat normaal weg zou stromen voordat de douche warm is, en daar spoelen we het toilet mee door. Het zijn de kleine dingen!"

Slimme dagelijkse gewoontes
Een andere huurder zegt: "Ik douche wat later in de avond, zodat de energiekosten lager zijn en ik douche niet zo lang om water te besparen. In de winter gebruik ik de verwarming niet. Ik heb een kacheltje op stroom en gebruik een dekentje."

Bewust energie besparen
Bewust omgaan met energie is belangrijk. Zoals een andere huurder zegt: “Als mijn spaarlampen kapot gaan, vervang ik ze door LED-lampen. De verwarming staat niet aan als het niet nodig is, ik douche kort en heb een besparende douchekop. De standaard douchekraan van Beter Wonen staat gelukkig ook op een bespaarstand, je kunt de douche pas harder zetten als je het vergrendelknopje indrukt.” Zulke keuzes, hoe klein ze ook lijken, helpen om energie en geld te besparen.

Doe ook mee!
De verhalen van onze huurders laten zien dat iedereen iets kan doen om energie te besparen. Op deze Duurzame Dinsdag willen we iedereen aanmoedigen om te kijken wat zij kunnen doen om minder energie te gebruiken. Samen maken we Almelo een duurzamere plek om te wonen.