Ga naar de inhoud

Sinds dit jaar kunt u ook in Almelo gebruikmaken van ‘Dat geldt voor mij’. U kunt gemakkelijk zelf kijken waar u recht op heeft en welke contracten bij u passen. Misschien heeft u bijvoorbeeld recht op gemeentelijke regelingen of toeslagen en kunt u een andere zorgverzekering of voordeliger energiecontract afsluiten. Met de hulp van de online check op ‘Dat geldt voor mij’ komt u er snel achter: zelf of samen met een consulent bij u uit de buurt.

Een samenwerking
‘Dat geldt voor mij’, zo heet de online applicatie die hoort bij De VoorzieningenWijzer. De VoorzieningenWijzer is in Almelo een initiatief van de gemeente en beide woningcorporaties (Sint Joseph en Beter Wonen). Het idee is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen hun financiële basis op orde hebben en daarmee minder risico hebben op schulden. Dit geeft rust en ruimte in het hoofd. Gemiddeld hebben mensen na het invullen van de check € 500,- per jaar meer te besteden.

Hoe werkt het?
Op datgeldtvoormij.nl/almelo kunt u zelf gratis bekijken waar u recht op heeft. Misschien loopt u (al langere tijd) bepaalde toeslagen of regelingen waar u recht op heeft mis: zonde van het geld. U kunt ook een persoonlijk adviesgesprek met een consulent van de gemeente aanvragen. De consulent vult samen met u de check in, om te kijken waar u recht op heeft en samen met u de aanvragen te doen. Ook deze hulp is helemaal gratis!

Ervaringsverhalen
Ook kunt u via dezelfde website verschillende ervaringsverhalen lezen. Zo vertellen mensen die gebruik hebben gemaakt van ‘Dat geldt voor mij’ dat ze honderden euro’s per jaar besparen na het doen van de check. Mensen weten vaak niet precies waar ze recht op hebben. Dat is niet gek, want er zijn zoveel regeltjes. Dankzij ‘Dat geldt voor mij’ wordt het u een stuk makkelijker gemaakt.

Gebruikmaken van de (online) ondersteuning?
Wilt u gebruikmaken van de online ondersteuning, of een gesprek aanvragen? Ga naar datgeldtvoormij.nl/almelo. Hier bekijkt u een handig stappenplan.