Sommige woningen bereikt u via een gezamenlijke portiek. Wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud in het portiek leest u hieronder.
Algemene regels
Het portiek deelt u met uw buren. U gebruikt deze om uw woning en berging te bereiken. Het is ook een vluchtweg in geval van brand.
Beter Wonen is verantwoordelijk voor de technische staat van de hal en het trappenhuis. Wij zorgen ervoor dat de bel het doet, dat de lampen branden en de deuren goed werken. Bij een VvE zijn de eigenaren hier gezamenlijk verantwoordelijk voor.
U bent als bewoners verantwoordelijk voor het schoonhouden van het portiek. Vaak wordt de schoonmaak uitgevoerd door een schoonmaakbedrijf. Bij sommige portieken maken bewoners zelf schoon. Schoonmaakbedrijven maken schoon, maar nemen geen rommel en oud papier mee, dat moet u zelf opruimen.
U bent als bewoner medeverantwoordelijk voor de veiligheid in het portiek. Zorg ervoor dat er geen obstakels in het portiek staan waardoor mensen niet kunnen vluchten. Laat ook geen rommel in het portiek staan, in verband met brandgevaar. Breng vuilnis dus meteen weg en zet uw fiets in de berging.
Veelgestelde vragen
Het portiek is vies, maar het schoonmaakbedrijf komt pas volgende week. Wie maakt er dan schoon?
In dat geval kunt u zelf, of met uw buren, het portiek schoonmaken. Beter Wonen kan hier ook een schoonmaakbedrijf opdracht voor geven. De kosten worden dan bij alle bewoners van het portiek in rekening gebracht. Bij een VvE moet die opdracht van de VvE-beheerder komen.
Waar moet ik mijn oud papier laten?
U kunt bij Twente Milieu een blauwe container aanvragen voor oud papier. Deze plaatst u in uw berging. U kunt er ook voor kiezen om uw oud papier weg te brengen naar een inzamelpunt. Kijk voor informatie over de inzamelpunten op www.twentemilieu.nl.
Een buur stalt een fiets in de gang waardoor ik niet bij mijn berging kan komen. Hoe los ik dit op?
Neem contact op met uw buur en leg de situatie uit. Vraag of uw buurman of buurvrouw de fiets kan verplaatsen naar de eigen berging. U kunt verwijzen naar de regels die gelden. Komt u er echt niet uit? Neem dan contact op met de buurtbeheerder. We zoeken samen met u naar een oplossing.
Vragen?
Heeft u vragen over deze informatie? Neem dan contact op met Beter Wonen. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer (0546) 54 64 64 of per mail via info@beterwonen.nl.